Додик: Декларација са Свесрпског сабора позива на мир

Срна
Додик: Декларација са Свесрпског сабора позива на мир

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Декларација усвојена на Свесрпском сабору, коју покушавају да оспоре, позива на мир и у њој нема скривених планова, а поготово не ратних.

-У миру у региону да се развијамо у оквиру својих потенцијала - рекао је Додик и додао да у том погледу жели да афирмише Декларацију.

Предсједник Српске је на заједничкој конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка са предсједником Владе Србије Милошем Вучевићем истакао да ће Српска и Србија наставити да сарађују.

Додик је рекао да је као функционер Српске имао прилику да упозна све власти у Србији још док је предсједник био Слободан Милошевић, али да су Републике Српска и Србија најбоље односе оствариле доласком тима Александра Вучића и који су видљиви на сваком кораку.

-Ми освајамо просторе који су дозвољени и једнако се бринемо о проблемима и миру у Србији, стојећи иза ње у праведној борби за позицију српског народа и територијални интегритет Србије у погледу Косова - истакао је Додик.

Он је рекао да Србија упорно подржава територијални интегритет БиХ, чак и онда када представници политичког Сарајева оспоравају њен територијални интегритет и дају Косову статус који би забранили у Републици Српској.

-Ово је разумна политика Александра Вучића, освојити у датом тренутку максималне могућности и користи за властити народ. То могу да раде само мајстори у политичком смислу и тај мајсторлук може само да се учи од екипе коју предводи Вучић - навео је Додик.

Предсједник Српске је рекао да је захвалан Вучићу на говору на Генералној скупштини УН.

-Знамо да данас газдује сила, али је веома важно бити у прилици да се каже оно што је речено и да постоји глас разума који о томе говори - закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана