Додик: Брнабићева опредијељена за снажан развој Србије; Наставак добрих односа

СРНА
Додик: Брнабићева опредијељена за снажан развој Србије; Наставак добрих односа

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Ани Брнабић именовање за мандатара за састав нове владе Србије, изразивши увјерење да ће она својим преданим радом и опредијељеношћу за снажан развој Србије, допринијети њеној даљој афирмацији, напретку и развоју.

Додик је истакао да је Србија постала незаобилазан политички фактор у региону, Европи и свијету, што је од великог значаја и за Републику Српску и БиХ.

Он је додао да је за Републику Српску веома значајно да Србија јача свој међународни положај, јер је постала важан фактор мира и стабилности у региону, а посебно у очувању Дејтонског мировног споразума који гарантује положај и статус Српске и српског народа у БиХ и даје јој право да гради јаке везе са Србијом.

Пожељевши Брнабићевој да и даље успјешно води Владу у интересу свих грађана Србије, Додик је рекао да је увјерен да ће захваљујући њеном труду, раду, патриотизму добри односи са Српском бити настављени за добробит народа са обје стране Дрине.

- Вјерујем да ће Влада са Вама на челу и предсједником Србије Александром Вучићем, а у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, наставити интензивну сарадњу са институцијама Републике Српске, првенствено у области економије, културе, науке, образовања, спорта, као и у свим другим сферама живота - нагласио је Додик.

Подсјетивши да је иза Србије и Републике Српске један веома успјешан период сарадње и реализације значајних пројеката који су обиљежили претходни мандат премијера Ане Брнабић, Додик је поручио да ће наставити да се залаже за наставак те сарадње, као и заједничког рада на реализацији започетих пројеката и покретање нових за добробит и просперитет становника Републике Српске, Србије и БиХ, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Са жељом да нова Влада Србије у предстојећем периоду настави успјешан рад и постиже изванредне резултате у овим веома тешким и кризним временима, упућујем Вам искрене честитке - навео је Додик у честитки.

Предсједник Србије Александар Вучић дао је данас мандат за састав нове владе досадашњој премијерки Ани Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана