Додик: Бореновић износи лажне тврдње и глуми патриоту

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић нема другог посла него да износи лажне тврдње и глуми патриоту, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је, реагујући на данашњу изјаву Бореновића у вези са гласањем о чланству самопроглашеног Косова у Савјету Европе, навео да још није касно да Бореновић као члан делегације парламента БиХ обезбиједи да БиХ гласа против и да на тај начин докаже колики је патриота.

“Али он то, наравно, неће ни покушати”, написао је Додик на “Твитеру”.

Коментаришући Бореновићеву тврдњу да је хрватски предсједник Зоран Милановић уз сагласност предсједника Српске дијелио одликовања у Дервенти, Додик је истакао да нико није знао да ће додијелити одликовање бригади Хрватског вијећа одбране /ХВО/ која је чинила злочине над Србима.

“Није споран његов долазак, већ оно што је урадио”, нагласио је Додик.

Он је подсјетио да су и и други предсједници Хрватске, Иво Јосиповић и Колинда Грабар Китаровић, посјећивали Дервенту и да се са њима састајао.

“И убудуће ће предсједници Хрватске моћи посјећивати Републику Српску, али не могу својим поступцима вријеђати српске жртве”, поручио је Додик.

Што се тиче почасног предсједника ПДП-а Младена Иванића, Додик је поручио Бореновићу да би требао да зна шта је све од надлежности Републике Српске Иванић предао на ниво БиХ и тиме се јавно хвалио на политичкој академији СДА у Зеници.

Иванић је својевремено на политичкој академији СДА у Зеници рекао да је био учесник реформи које су се односиле на увођење ПДВ-а, царина, војске и обавјештајне службе на нивоу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана