Директор херој убиједио нападача да остави бомбе: "Рекао сам му да ћемо све ријешити и загрлио га"

Небојша Томашевић
Зоран Кипић
Foto: Агенције | Зоран Кипић

МИЛИЋИ - Директор Шумског газдинства Милићи Зоран Кипић успио је да спријечи трагедију и убиједи М.В. да не активира двије бомбе и тако не побије раднике овог предузећа, сазнаје „Глас Српске“.

Све се десило јутрос када је М.В. изреволтиран ушао у канцеларију Кипића, запријетивши да ће бацити бомбе. Како сазнајемо у том тренутку био је састанак коме присуствовало десет особа. Тада је, како сазнајемо, настала паника и  већина запослених је изашла, а унутра је остао директор и још три особе.

- Човјек је био видно изреволтиран и ни сам не знам због чега, јер је тражио неке своја права, а која уопште нема. Извадио је двије бомбе и рекао да ће их активирати. Са њима је лупао по столу и одмах сам започео причу с њим да га смирим, јер се видјело да није добро. Био је видно растројен, али сам му рекао да се смири, да ћемо све ријешити - рекао нам је Кипић.

Додао је да је некако успио да након дужег разговора  убиједи  М. В. који је је затим бомбе ставио у кесу, а он му је пришао и загрлио га, те га полако извео из канцеларије кроз ходник фирме на паркинг испред зграде.

Према његовим ријечима ту је већ стигла полиција која је преузела М.В. и ухапсила. Како сазнајемо осумњичени је полицајцима запријетио бомбама и затим се запутио својој кући, па су  реаговали и припадници Жандармерије који су га ухапсили.

Из Полицијске управе Зворник саопштили су да М.В. терете да је починио кривична дјела угрожавање сигурности и неовлаштена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Полицијској станици Милићи  јутрос око 7.30 часова пријављено је да непознато лице у просторијама Шумског газдинства у Милићима пријети употребом експлозивних направа које држи у рукама. Полицијски службеници ПС Милићи су поступили по пријави и изашли на лице мјеста. Ту је затечено лице М.В. које је полицијским службеницима пријетило употребом експлозивних направа, а након тога се удаљило са лица мјеста у правцу своје породичне куће. На лице мјеста су упућени и полицијски службеници Јединице жандармерије ПУ Зворник, који су лице М. В. лишили слободе. Том приликом је одузета експлозивна направа ручна бомба -саопштено је из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана