Денис Куртовић нови судија Суда БиХ

Срна
Денис Куртовић нови судија Суда БиХ

САРАЈЕВО – Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ данас је именовао Дениса Куртовића за судију Суда БиХ.

ВСТС је данас, другог дана сједнице у Сарајеву, именовао Јелену Лукић за тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Добоју, Наиду Чворић за судију Основног суда у Дервенти, док су Горана Гаврић и Александар Форца тужиоци Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

Мишо Стевић именован је за тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, Јована Бужанин Радић и Милица Чубриловић за судије Основног суда у Бањалуци, Бојана Рауш Пилиповић за судију Окружног привредног суда у Приједору, Марна Радановић за судију Основног суда у Фочи, Јованка Мисита за судију Основног суда у Требињу, а за судије Основног суда у Бијељини имановани су Александра Поповић Мијатовић и Самир Бегановић.

Ирма Бламбић је предсједник Општинског суда у Тешњу, Иван Недић судија Општинског суда у Орашју, Зорана Видачак, Милана Ивановић и Мирјана Орељ су судије Општинског суда у Ливну, а судије Општинског суда у Тузли Алвира Селимовић Халилчевић, Селма Омеровић и Емир Снановић.

Судије Општинског суда у Тузли су и Слађана Јакшић, Тамара Ливадић и Маја Матузовић, а Сањин Мулабеговић судија Општинског суда у Жепчу.

Из ВСТС-а је саопштено да су при доношењу одлуке о именовању узети у обзир критеријуми попут стручног знања, радног искуства и резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, однос са колегама, понашање ван посла, професионална непристраност и углед, искуство на руководећим пословима.

-При именовању ВСТС БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерна заступљеност полова - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана