Цвијановић: Шаровић спроводи одлуке међународног фактора и политичког Сараjeва

Срна
Цвијановић: Шаровић спроводи одлуке међународног фактора и политичког Сараjeва

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је Мирку Шаровићу џаба саморекламирање када се о његовој поданичкој политици све зна.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Шаровића да предсједник Српске није ни лидер ни креатор политика, него, како каже, пуки извршилац, Цвијановићева је одговорила да је тачно да је доносилац и извршилац одлука, али у оквиру институција Републике Српске, за разлику од Шаровића који спроводи одлуке међународног фактора у БиХ и сарајевских политичких партија.

Цвијановићева је нагласила да је Шаровић "лидер за помиловање осуђених криминалаца и сакупљање непријављених некретнина".

Према њеним ријечима, он ће остати упамћен као омиљени сарајевски министар који је у Народној скупштини Републике Српске пријетећи кажипрстом викао да га одлуке институција Српске не обавезују.

"То је једини политичар из Српске који је отворено најавио да не би прослављао Дан Републике, јер се тиме иритирају бошњачки екстремисти. У његово лидерство којим се хвали не вјерују сви ни у СДС-у, којим руководи", истакла је предсједник Републике.

Осим тога, додала је Цвијановићева, Шаровић је неприкосновени лидер по броју некретнина и по том питању га је тешко сустићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана