Цвијановић: Баш ме брига за Шмитов одговор, очито му се не свиђа мој демократски капацитет

Срна
Цвијановић: Баш ме брига за Шмитов одговор, очито му се не свиђа мој демократски капацитет

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да вјерује да се БиХ може чувати само унутрашњим дијалогом, јачањем повјерења и поштовањем уставних надлежности, за разлику од Кристијана Шмита који мисли да се БиХ чува међународним интервенционизмом или испијањем кафе и дружењем са легитимним или нелегитимним страним представницима.

На питање да прокоментарише његову изјаву да ће у случају да предсједавајућа Предсједништва БиХ оспори његов легитимитет, добити одговор који јој се неће допасти, Цвијановићева је у изјави за Срну одговорила да је баш брига шта је његов одговор, јер су њу бирали грађани Републике Српске и до мјеста српског члана Предсједништва дошла је на бази њиховог огромног повјерења.

"Ја не видим никакву драж у томе да размјењујем медијске поруке са Кристијаном Смитом. Ако се обраћам у Савјету безбједности, онда то чиним у капацитету и на основу мандата који ми је дао народ на изборима. Њему се очито не свиђа мој демократски капацитет, нити што сам ту изабрана, али му то и даље не даје право ни да вријеђа, ни да пријети, а поготово да мисли како овдашњим политичарима може зашити уста и натјерати их да се праве да је демократско оно што то није", истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да јој је нејасна и та нека његова тврдња у вези са руским савјетницима, те да је не може ни коментарисати, додавши да су њени савјетници сви редом грађани Републике Српске.

"Он свој легитимитет црпи или не црпи из верификације у Савјету безбједности, а не из тога шта ја мислим. А ја мислим да он није изнад демократски изабраних институција и воље грађана", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је заиста невјероватна и та његова прича да парламент треба да надограђује један међународни уговор, а то значи да га мијења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана