Чубриловић: Никада снажнија комуникација у путној привреди

СРНА
Чубриловић: Никада снажнија комуникација у путној привреди

БИЈЕЉИНА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да Република Српска и Србија никада у историји нису имале овако снажну комуникацију у путној привреди као што је то данас.

Он је, након састанка у објекту "Интеграла" у Бијељини, са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Гораном Весићем рекао да се дио ауто-пута Бјељина-Рача одвије уз подршку Србије од 80 одсто а да Република Српска учествује са 20 одсто.

"Констатовали смо да ови радови теку предвиђеном динамиком и да је, уколико ријешимо неке проблеме као што је Дрински насип, сам извођач спреман да убрза тај процес, да завршетак не буде 2025. година него и нешто раније. Свакако, наша министарства као ресори задужени за ту област настојаће да испоштују и захтјеве извођача радова и свих заинтересованих на овим просторима", рекао је Чубриловић новинарима.

Према његовим ријечима, има још нешто и неријешених имовинских односа, око сва одсто, на укупној траси што не би требало да буде посебан проблем.

Он је захвалио Србији, Влади и свима који учествују у доношењу одлука за овакву врсту подршке према Републиц Српској, увезивање са Републиком Српском и БиХ што се тиче саме Србије када је ријеч о путним правциа.

"Никад у историји таква комуникација није постојала у области путне привреде", поновио је он.

За неколико година, рекао је Чубриловић, биће завршени велики пројекти као што су мостови, а почело је са старим мостом на Рачи, па са сад завршеним мостом између Братунца и Љубовије, а да се не говори о путу који је био данас главна тема састанка.

"Ријеч је о ауто-путу Рача - Нови мост - Бијељина. Уз учествовање свих учесника на овом послу, очекујемо да овај пројекат буде и завршен планираном динамиком и роковима", рекао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана