Човић: Савјет министара наставиће рад на свим пројектима, укључујући "Источну интерконекцију"

Срна
Човић: Савјет министара наставиће рад на свим пројектима, укључујући "Источну интерконекцију"

МОСТАР - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић рекао је да ће Савјет министара наставити рад на свим пројектима, укључујући и "Источну гасну интерконекцију".

"Она је нужна, као што је нужна и 'Јужна интерконекција' и много других пројеката које ћемо морати, за разлику од претходне четири године, врло брзо рјешавати", навео је Човић и изразио наду да ће Савјет министара за десетак дана завршити све заостатке које има, те кренути са новим програмом рада.

Он сматра да БиХ мора сарађивати са земљама региона и Европском унијом како би се побољшала саобраћајна и енергетска инфраструктура, због чега су важне и "Источна" и "Јужна гасна интерконекција".

"БиХ мора себи осигурати енергетске изворе и бити потпуно енергетски независна, јер сматрамда је БиХ једина земља на свијету која има овако богат капацитет", навео је Човић.

Говорећи о сарадњи са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, Човић је нагласио да ће и даље врло добро сарађивати, као и да ће проблеме рјешавати у ходу, те да то неће ни на који начин утицати на ниво извршне и законодавне власти на нивоу БиХ.

Према његовим ријечима, проблеми Федерације БиХ /ФБиХ/ и договора о Изборном закону нису само проблеми ФБиХ, већ и цијеле БиХ.

"О томе ћемо причати у наредних шест мјесеци, али не у животној свакодневници која треба бити извршна и законодавна власт. Ми ћемо покушати завршити те послове да високи представник никад више не треба наметнути ништа", рекао је Човић новинарима у Мостару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана