Циљ што прије спојити Бањалуку и Београд модерном саобраћајницом

Срна
Циљ што прије спојити Бањалуку и Београд модерном саобраћајницом

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је данас да је циљ Српске да се што прије споји Бањалука и Београд модерном саобраћајницом како би привреда имала брже и сигурније путеве и могућност да буде конкурентнија у односу на привредно окружење.

Ћорић је истакао да Република Српска данашњим потписивањем уговора са Кинеском државном корпорацијом за грађевинско инжењерство о изградњи дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко показује свој капацитет и наставља са приоритеном изградњом модерних ауто-путева и путне мреже кроз Српску.

Он је рекао да након потписивања овог уговора предстоји почетак припремних радова, те уговарање финансијских обавеза са Кинеском државном банком.

Вршилац дужности генералног директора Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Слободан Станаревић рекао је новинарима да потписани уговор подразумијева изградњу дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко дужине 33 километра са три петље и једним одмориштем.

"Ово је једна од централних дионица на ауто-путу Приједор-Бањалука-Београд која је за Српску веома значајна", навео је Станаревић.

Уговор о финансирању, пројектовању и изградњи дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко данас су у Бањалуци потписали министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Слободан Станаревић и генерални директор Кинеске државне корпорације за грађевинско инжењерство Ли Пенг.

Потписивању уговора присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана