Бореновић: Редован сабор ПДП-а 1. октобра

Срна
Бореновић: Редован сабор ПДП-а 1. октобра

БАЊАЛУКА - Редован сабор ПДП-а биће одржан 1. октобра уз присуство 401 делегата, рекао је данас предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић је, након сједнице Главног одбора ПДП-а, рекао да ће у наредних мјесец дана бити одржана Програмска конвенција која ће дефинисати и потврдити програмске ставове партије.

Он је навео да је на данашњој сједници чланства у ПДП-у разријешено 15 чланова Главног одбора који су отишли у другу политичку партију.

"Сваки десети члан Главног одбора је нашао своју политичку срећу или пут у новој политичкој опцији коју оснива бивши потпредсједник ПДП-а /Јелена Тривић/ која је имала пуно уважавање и подршку у раду од свих нас у партији", рекао је Бореновић на конференцији за новинаре.

Бореновић је рекао да ће ПДП, након трагедија у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару и у околини Младеновца у којима је убијено 17 особа, међу којима највише младих, затражити посебну сједницу Народне скупштине Српске о стању у образовању, пооштравање мјера заштите ученика, али и реформу образовног система.

Он је навео да је Главни одбор усвојио закључке о мјерама које ће ПДП предложити Влади Републике Српске, а које, између осталог, предвиђају да сваку школу обезбјеђује полицајац, ревизију свих дозвола за посједовање и ношење наоружања и пооштравање санкција за кривична дјела која се тичу оружја, а посебно у вези са незаконитим ношењем.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана