Бореновић: Наметнута одлука доводи у питање сарадњу са Владом ФБиХ

Срна
Бранислав Бореновић
Foto: РТРС | Бранислав Бореновић

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да се именовањем Владе Федерације БиХ наметнутом одлуком Кристијана Шмита доводи у питање потенцијална сарадња влада Републике Српске и ФБиХ, јер Српска не признаје и одбацује свако наметање одлука.

- Парламентарне странке из Републике Српске су такав став исказале кроз изјаву и закључак Народне скупштине Српске којим се одбацују све наметнуте одлуке високог представника и да се оне сматрају неприхватљивим - рекао је Бореновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Бореновић је навео да се тиме одбацује свако наметање у БиХ, што значи условљава и потенцијалну сарадњу Владе Српске са федералном Владом каква би требала бити између двије владе.

Он је рекао да ће ПДП у Народној скупштини Српске предложити документ - резолуцију и тражити да се хрватски предсједник Зоран Милановић прогласи за персону нон грата зашто што је недавно у Дервенти дијелио одликовања припадницима Хрватског вијећа одбране.

Према његовим ријечима, ПДП ће тражити и да се Народна скупштина Републике Српске изјасни поводом тога што представници БиХ у Савјету Европе нису гласали против тога да самопроглашено Косово започне процедуру уласка у Савјет Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана