Бећировић тражио смјену ухапшеног амбасадора Мемића

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић покренуо је активности у вези са разрјешењем амбасадора БиХ у Малезији Сенаида Мемића, који је јуче ухапшен.

Ову информацију за Н1 је потврдила Бећировићева савјетница за спољну политику Хода Дедић.

-Ове активности ће се конкретизовати у наредних неколико седмица. Коначну одлуку о разрјешењу треба донијети Предсједништво БиХ. Важно је напоменути да се тај цијели процес води према правним актима - казала је Дедићева.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево су Мемића, бившег начелника општине Илиџа, слобое лишили због кривичног дјела злоупотреба положаја или овлашћења и он је предат  јутрос у просторије Тужилаштва Кантона Сарајево гдје ће се наставити вођење поступка против њега.

Поступајући тужиоци Тужилаштва Кантона Сарајево предложили су Кантоналном суду у Сарајеву одређивање једномјесечног Мемићу због опасности од бјекства, опасности да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, прикрити доказе и због опасности од понављања кривичног дјела, саопштено је из кантоналног Тужилаштва.

Мемић је осумњичен због незаконите градње зграда и објеката на подручју Илиџе гдје је издавао дозволе као тада актуелни начелник.

Бивши начелника терете да је погодовао инвеститорима за изградњу објеката и паркинга због измјена Регулационог плана општине Илиџа. Тиме је, према сумњи Тужилаштва нанио штету буџету Илиџе у корист инвеститора и за личну корист.

Сумњиче га и за злоупотребе приликом давања дозвола саудијском инвеститору "Малак Груп". Инвеститор је 2013. године добио дозволу за градњу објекта на подручју Илиџе која укључује приземље и четири спрата.

Двије године касније, тачније у фебруару 2015. године, инвеститору се рјешењем Службе за просторно уређење Општине Илиџа, дозвољава да објекат има седам спратова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана