Абазовић: Дуванска мафија убила Душка Јовановића и Ива Пуканића

Срна
Foto: Илустрација/БарИнфо

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да иза убиства новинара Душка Јовановића и Ива Пуканића стоји дуванска мафија и додао да сви знају ко је био на њеном челу и ко је зарадио милијарде од дуванског посла.

Абазовић је рекао да је дуванска мафија, осим Јовановића и Пуканића, убила још неке људе и да сва та убиства треба расвијетлити, те да је Црна Гора спремна да сарађује са хрватским државним органима.

Он је позвао државне органе у Хрватској да се поновно отвори та тема, да би се дошло до неких резултата, те додао да Црна Гора више не жели да носи тај терет прошлости.

“Говоримо о медијским слободама, а убијени су главни уредници појединих новина”, додао је он.

Према његовим ријечима, ова дуванска мафија детерминисала је политичке процесе.

“Бивша структура могла је говорити само о национализму, а не о борби против корупције и криминала, чији су били заштитници”, рекао је Абазовић за загребачки “Вечерњи лист”.

Абазовић је навео да је раније хтио да отвори тему убиства уредника подгоричког листа “Дан” Јовановића, али да је наилазио на опструкције.

Уредник подгоричког “Дана” Душко Јовановић убијен је 2004. године када је на њега из “калашњикова” испаљено више хитаца.

Власник хрватског неђељника “Национал” Иво Пуканић убијен је 2008. године у експлозији аутомобила бомбе у центру Загреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана