Жестока размјена ватре између Израела и Хезболаха

СРНА
Жестока размјена ватре између Израела и Хезболаха

БЕЈРУТ - Израелски борбени авиони извршили су најинтензивније бомбардовање у скоро годину дана рата широм југа Либана, а Хезболах ракетне нападе на војне циљеве на сјеверу Израела.

Израелска војска саопштила је да је од јуче погодила око 290 циљева, укључујући хиљаде цијеви за ракетне бацаче Хезболаха, и поручила да ће наставити да гађа мете покрета који има подршку Ирана.

У Израелу су рано јутрос затворене школе и ограничена су окупљања у многим областима на сјеверу земље и на Голанској висоравни, која је под израелском окупацијом.

Сирене су се оглашавале током цијеле ноћи док су из Либана и Ирака испаљивани ракете и пројектили, од којих су већину пресрели израелски системи противваздушне одбране, саопштила је војска.

Израелски медији јавили су да је више зграда погођено директно или остацима ракета, а служба хитне помоћи објавила је да је збринула лакше повријеђене људе. Нема озбиљније повријеђених.

Хезболах је саопштио да је десетинама пројектила гађао израелску ваздухопловну базу "Рамат Давид" као одговор на "поновљене израелске нападе на Либан".
Узастопне салве ракета на "Рамат Давид" су до сада најдубљи су удари на територији Израела од почетка сукоба.

Ирачки милитанти које подржава Иран у саопштењу наводе да су рано јутрос извршили напад експлозивним дроном на Израел

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана