Зеленски открио какве је информације добио од Трампа

т
Зеленски открио какве је информације добио од Трампа

ЊУЈОРК - Украјински предсједник Володимир Зеленски изјавио је да је добио “веома директне информације” од републиканског предсједничког кандидата САД Доналда Трампа да ће, уколико побиједи на изборима у новембру, подржати Украјину у рату против Русије.

-Не знам шта ће бити послије избора и ко ће бити предсједник... Али добио сам од Доналда Трампа веома директне информације да ће бити на нашој страни, да ће подржати Украјину - рекао је Зеленски за Фокс Њуз након тог састанка, преноси Ројтерс.

 Зеленски, који је био у Њујорку на сједници Генералне скупштине УН, представио је прије два дана Трампу свој ратни “план побједе” током састанка иза затворених врата, након што је Трамп рекао да ће радити и са Украјином и са Русијом на окончању сукоба. Предсједник Украјине, који се такође састао и са потпредсједницом САД и демократском предсједничком кандидаткињом Камалом Харис и предсједником Џозефом Бајденом, рекао је да тражи уједињену подршку САД у наставку рата са Русијом и да не подржава ниједну страну на предстојећим изборима.

 -Не желим да будем укључен у изборни процес... Не желим да изгубим један или други дио Американаца - рекао је Зеленски. Трамп је у петак изјавио да му је драго што се састао са Зеленским.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана