Зеленски и Трамп састају се у Њујорку

Танјуг
Foto: Бостон Глоб

ЊУЈОРК - Украјински предсједник Володимир Зеленски рекао је уочи сусрета са републиканским предсједничким кандидатом Доналдом Трампом да вјерује да имају заједнички став да рат у Украјини мора да стане и да руски предсједник Путин не смије да побиједи, док је бивши амерички предсједник казао да ће радити и са Кијевом и са Русијом на окончању рата.

Како преноси АП, двојица званичника стигла су на заједничку прес конференцију уочи сусрета док расту њихове узајамне тензије око питања одбране Украјине од напада Русије.

Сусрет Зеленског и Трампа одржава се у Трамп торњу, дан након што се потпредсједница САД и демократски кандидат на предсједничким изборима Камала Харис срела са украјинским лидером и изразила му чврсту подршку.

„Мислим да је чињеница да смо ипак овдје данас заједно врло добар знак“, казао је Трамп.

Зеленски је рекао да са Трампом жели да разговара о свом плану за побједу Украјине, пренио је Ројтерс.

Бивши предсједник САД похвалио је Зеленског, али је додао да има солидан однос и са руским предсједником Владимиром Путином.

„Ми са Зеленским имамо веома добар однос, а као што знате, ја такође имам врло добар однос и са предсједником Путином“, поручио је Трамп.

Он је додао да вјерује да ће, ако буде побиједио на изборима, ријешити питање рата врло брзо.

Трамп је протеклих дана хвалио историјске војне побједе Русије, инсистирајући да је неопходно да САД напусте учешће у рату у Украјини, подсјетио је АП.

Зеленски, који је у Њујорку због засједања Генералне скупштине УН, срео се јуче и са америчким предсједником Џозефом Бајденом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана