Завршен састанак о којем бруји цијели свијет

Агенције
Завршен састанак о којем бруји цијели свијет

ЊУЈОРК - Украјини је потребан праведан мир и рачуна на подршку и вођство САД-а да на све могуће начине притисне Владимира Путина и примора га да заустави рат, изјавио је Зеленски након састанка са Доналдом Трампом.

- Изузетно је важно постићи праведан мир за људе, посебно за породице које су изгубиле дјецу. Ово је велика трагедија, рекао је украјински лидер.

Одговарајући на питање шта треба да значи праведан мир, Зеленски је истакао да, прије свега, овај рат није требало ни да почне.

Подсјетио је да Путин убија људе, па, како је навео, "треба учинити све да се изврши притисак на њега да заустави овај рат".

Предсједник Украјине је нагласио да се руске трупе и даље налазе на украјинској територији. Стога је, наставио је, потребно извршити притисак на Путина на све могуће начине.

- Како зауставити рат? Морамо да извршимо притисак на њега колико год можемо, нагласио је предсједник Украјине.

Зеленски је такође истакао да су САД лидер међународне подршке Украјини.

- Цијенимо подршку САД-а, захвални смо Сједињеним Америчким Државама, америчком народу. И, наравно, разумијемо да САД могу да буду лидер у било каквим преговорима, истакао је предсједник Украјине.

Он је подсјетио и да Украјина организује други Самит мира и да рачуна на његов успјех.

Састанак Зеленског са предсједничким кандидатом Републиканске странке Доналдом Трампом одржан је данас у Њујорку, у згради Трампове куле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана