За учешће у немирима добио четири године затвора

Срна
За учешће у немирима добио четири године затвора

ЛОНДОН - Тридесетдвогодишњи Киран Ашер прва је особа у Великој Британији која је пред судом признала учешће у великим нередима прошлог мјесеца, за шта је осуђен на четири године и четири мјесеца затвора.

Он је учествовао у немирима у Сандерленду. Огрнут британском заставом, под маском, пијући пиво и снимајући догађаје телефоном, Ашер је био на челу оних који су нападали полицајце 2. августа, саопштено је из суда у Њукаслу.

Ашер је приказан на полицијским снимцима док позива друге да му се придруже у сукобу са полицијом након што је марш кроз центар града постао насилан.

Такође је снимљено како баца предмет из непосредне близине на полицајце који су носили штитове, пренијела је агенција ПА медија.

Судија Тим Гитинс рекао је да су Ашер и други „учествовали у оргији безумног насиља и нереда“, а само полицијски трошкови процијењени су на милион фунти.

Тог дана, нереди у Сандерленду трајали су до касно увече, са новим нападима на полицију у центру града, укључујући бацање бурета пива на њих и бацање апарата за гашење пожара у лице.

Током напада на полицију опљачкана је продавница, те запаљени аутомобили и просторије савјетовалишта за грађане.

Нереди су избили након што се проширила нетачна информација да је за убиство три дјевојчице 29. јула у Саутпорту одговоран имигрант исламиста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана