Володин: Испоруке оружја Кијеву довешће до глобалне катастрофе

Срна
Володин: Испоруке оружја Кијеву довешће до глобалне катастрофе

МОСКВА - Предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је данас да ће испорука офанзивног наоружања са Запада у Кијев довести до глобалне катастрофе и узвратних мјера Москве уз употребу снажнијег наоружања.

”Испоруке офанзивног оружја кијевском режиму довешће до глобалне катастрофе. У случају да Вашингтон и земље НАТО-а испоруче оружје које ће бити коришћено за нападе на цивилне градове и покушају да заузму наше територије, како пријете, услиједиће одговор још снажнијим оружјем”, написао је Володин на свом “Телеграму” каналу.

Он је истакао да чланови америчког Конгреса, посланици њемачког парламента, француске Народне скупштине и других европских парламената “треба да буду свјесни своје одговорности према човјечанству”.

“Својим одлукама Вашингтон и Брисел воде свијет у страшни рат, у потпуно другачија непријатељства него данас, када се удари изводе искључиво на војну и кључну инфраструктуру кијевског режима. С обзиром на технолошку супериорност руског наоружања, страни политичари који доносе такве одлуке о снабдијевању Кијева оружјем, треба да схвате да би се то могло завршити глобалном трагедијом која ће уништити њихове земље”, рекао је Володин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана