Више од 60 миграната страдало код обале западне Африке

Танјуг
Више од 60 миграната страдало код обале западне Африке

ПРАЈА - Након што је у водама Атлантског океана код Зеленортских острва у западној Африци пронађен бродић са избјеглцама, надлежни страхују да је више од 60 миграната изгубило живот.

Спашено је 38 људи, укључујући и дјецу, а на видео снимцима се може видјети како спасиоци помажу бродоломницима да се искрцају на обалу, преноси Би-Би-Си.

Претпоставља се да су скоро сви који су се нашли на бродићу који је више од мјесец дана плутао у океану били из Сенегала.

Пловило је први пут примијећено у понедјељак, саопштила је полиција, а први извјештаји сугерисали су да је бродић потонуо, међутим касније је разјашњено да је пронађен како плута у океану.

Дрвени чамац сличан пироги први је опазио шпански рибарски бродић на око 320 километара од острва Сал које припада Зеленортским острвима, након чега је о томе обавијестио власти, саопштила је полиција.

Међу преживјелима је четворо деце старости између 12 и 16 година, рекао је портпарол Међународне организације за миграције (ИОМ).

Бродић са 101 особом је 10. јула напустио сенегалско рибарско село Фасе Боје, саопштило је у уторак сенегалско министарство спољних послова, позивајући се на свједочења преживјелих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана