Упозорење Британцима на терористичке нападе у Шведској

Срна
Упозорење Британцима на терористичке нападе у Шведској

ЛОНДОН - Министарство спољних послова Велике Британије упозорило је данас грађане Велике Британије на растућу пријетњу од терористичких напада у Шведској и напоменуло да би се такви напади могли десити на мјестима која често посјећују странци.

"Велика је вјероватноћа да ће терористи покушати да изврше нападе у Шведској. Напади би могли бити неселективни, укључујући и мјеста која посјећују странци", саопштило је Министарство.

Свеукупно постоји "појачана пријетња од терористичких напада на глобалном нивоу против интереса Велике Британије и британских држављана" која потиче од "група или појединаца мотивисаних сукобом у Ираку и Сирији", наводи се у саопштењу.

Шведски савјетник за националну безбједност Хенрик Ландерхолм рекао је да шведска влада и органи за спровођење закона прате догађаје и раде са међународним партнерима на сузбијању ширења порука мржње према Шведској.

Шеф шведске полиције за борбу против тероризма Магнус Сјоберг рекао је прошле седмице да је Шведска, заједно са Данском и Холандијом, постала мета терористичких група након што је дозволила демонстрације на својој територији које укључују паљење Курана.

Посљедњих мјесеци одржано је неколико демонстрација на којима су спаљени примјерци Курана у Данској и Шведској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана