Ухапшена жена која је ранила шест особа ножем

Танјуг
Ухапшена жена која је ранила шест особа ножем

БЕРЛИН - Полиција је ухапсила 32-годишњу жену која је осумњичена да је ранила шест особа у нападу ножем у аутобусу који је превозио путнике на фестивал у западној Њемачкој, а власти су данас саопштиле да нема доказа да су постојали политички или вјерски мотиви за напад.

Троје повријеђених налазе се у животној опасности након синоћњег напада, саопштила је полиција.

Полиција и тужиоци навели су да је шест повријеђених особа старости између 16 и 30 година, а да је до јутрос њих троје напустило болницу након што им је указана помоћ, пренио је АП. Полиција је саопштила да је жена ухапшена у Зигену немачка држављанка и да нема имигрантско поријекло.

Њемачки медији су објавили да је могуће да је жена која је извршила напад психички болесна, као и да је била дрогирана, као и да се претпоставља да је насумично убадала људе у аутобусу.

Напад ножем догодио се у граду Зигену, источно од Келна, а најмање још 40 људи било је у аутобусу у тренутку напада.

Локалне власти су планирале да наставе одржавање фестивала у Зигену.

Напад ножем у Зигену догодио се недјељу дана након напада ножем у Золингену, граду у истој држави Северна Рајна-Вестфалија, за који је осумњичен исламски екстремиста из Сирије. Он је убио три особе и ранио осам. Напад у Золингену подстакао је немачку владајућу коалицију да почне разговоре о спровођењу олакшане депортаце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана