У WЦ-u нађено раскомадано тијело криптомилионера

ГС
У WЦ-u нађено раскомадано тијело криптомилионера

СОФИЈА - Посмртне остатке Кристијана Пива (41), који је имао америчко и бuгарско држављанство, пронашли су у WЦ-u водоинсталатери који сu позвани да очисте зачепљени одвод, пише британски Мирор.

Полиција вјерују да је убијен између 8. и 9. августа те да је убица Веско Валчинов, којег је упознао прије шест година.

Локални медији наводе да је убица убио своју жртву тегом и изрезао тијело у купатилу прије него што је неке дијелове бацио у WЦ шкољку.

Ухапшен је још један мушкарац, Константин Суботинов, који је наводно рекао полицији да је помогао убици сакрити дијелове тијела жртве тако што их је аутомобилом одвезао у софијско насеље Витосха, гдје је Валчинов ухапшен.

Бугарски медији наводе да је Пив помагао Валчинову с крипто улагањима, сугерирајући да је убиство било мотивирано новцем.

Пив је дипломирао на америчком универзитету и изградио своје богатство кроз крипто улагања. Он је други криптомилионер који је пронађен мртав у посљедних мјесец дана. Дијелови тијела Фернанда Переза Алгабе пронађени су у црвеном ковчегу баченом у Аргентини 23. јула након што је нестао пет дана раније.

Алгаба је на свом Инстаграм профилу истицао екстравагантан животни стил финансиран криптоулагањима. У ковчегу који је откривен налазиле су се Алгабине ноге и једна подлактица. Аргентински медији тада су писали да су дијелови тијела ампутирани, што сугерише да је ријеч о раду професионалца. Обдукција је показала да је жртва упуцана три пута прије него што је раскомадана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана