У случај Ане Волш укључила се и Влада Србије, ево шта тражи од америчких органа

ГС
У случај Ане Волш укључила се и Влада Србије, ево шта тражи од америчких органа

БЕОГРАД - Миланка Љубичић, мајка највјероватније убијене Српкиње Ане Волш, била је данас на разговору у Министарству спољних послов (МСП) Србије које ће се на њену молбу укључити у случај како би прибавила податке од америчких надлежних органа, пише Блиц.

Како Блиц незванично сазнаје, Миланка се МСП обратила са молбом да у њено има затраже одређена документа како би могла да регулише “статусна питања” своје кћерке.

Према ријечима саме Љубичићеве, она се састала са људима из МСП којима је дала своје и Анине личне податке, након чега су они упутили замолницу којом ће затражити од САД да Анину мајку од сада званично обавјештавају о потрази и истрази нестанка њене кћерке.

– Они ће ме звати и јављати ми све. Бићу са њима у чешћем контакту и сада ћу добијати званичне информације. Више нећу да читам ништа, вероваћу само њима, јер све ово до сада ме је много насекирало. Ја 21 dan nisam dobila nikakvo zvanično obavještenje o nestanku moje Aneк -казала је Љубичићева након састанка у МСП.

Како незванично сазнаје Блиц, МСП је на њену молбу и уз њен пристанак послало хитан допис Амбасади Србије у САД да се хитно обрате америчким надлежним органима и прибаве затражене информације на захтјев мајке Ане Волш.

Љубичићева је, незванично, затражила званични извјештај надлежних полицијских органа у вези са нестанком своје ћерке и све друге информације тим поводом, пресуду о разводу брака са бившим мужем, извод из матичне књиге вјенчаних о браку Ане и Брајана Волша као и извод из матичне књиге рођених за њихово троје малољетне дјеце.

МСП од почетка помно прати све у вези са случајем нестанка Ане Волш, али се нису раније активно укључили будући да се нису могли обратити органима без претходног обраћања најближих сродника Ане Волш, као и чињенице да је истрага и даље у току, преноси Блиц.

Брајан Волш, супруг Београђанке Ане Волш прије четири дана оптужен је за њено убиство.

Ани Волш се изгубио сваки траг у ноћи између 31. децембра и 1. јануара. Њен супруг Брајан Волш пријавио је њен нестанак тек три дана касније. Истрагом је утврђено да је он опструисао истрагу, а у подруму куће пронађени су трагови крви и крвав нож. Такође, на сметлишту су пронађене крваве крпе и тепих, те америчка полиција сумња на најстрашнији сценарио. Брајан Волш се налази у истражном затвору-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана