У петак ново рочиште о доказима у случају против Трампа у вези са изборима 2020.

Танјуг
У петак ново рочиште о доказима у случају против Трампа у вези са изборима 2020.

ВАШИНГТОН - Федерални судија на суђењу бившем америчком предсједнику Доналду Трампу оптуженом да је покушао да оспори изборе 2020. године, захтјевала је да се његови адвокати и федерални тужиоци појаве данас у суду, на рочишту на коме би се одлучило који су докази и како се могу употребити и обзнанити на суђењу.

Предсједавајући судија Тања Чуткан заказала је рочиште за петак у 10 сати ујутру по локалном времену, након што се Трампови адвокати и чланови тима специјалног тужиоца Џека Смита нису сложили око тога када заказати наставак процеса, пренео је Глас Америке.

Тужиоци су навели да су на располагању цијеле недеље, док је Трампова одбрана тражила одлагање до почетка следеће недеље.

Рочиште у петак заказано је након што се Трампов тим успротивио захтјеву тужилаца да Чуткан поднесе налог за заштиту, како би се осигурало да он не изнесе у јавност поверљиве доказе, не би ли застрашио сведоке.

Трамп се изјаснио да није крив и да су све оптужбе политички мотивисане, а његови адвокати кажу да би тим налогом било угрожено његово право слободе говора, које штити Први амандман америчког Устава.

Бивши предсједник се не очекује у судници у петак.

Уобичајено је да се адвокати одбране не противе налозима за заштиту, јер се тиме продужава вријеме у коме влада доставља доказе које намјерава да покаже на суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана