У експлозији на бензинској пумпи у Русији погинуло 30 особа

Агенције
У експлозији на бензинској пумпи у Русији погинуло 30 особа

МАХАЧКАЛА - Број погинулих у експлозији у аутосервису са бензинском пумпом у граду Махачкали, административном центру Републике Дагестан, порастао је на 30.

Како је саопштено из Министарства за ванредне ситуације Русије, пожар је на почетку захватио простор испред бензинске пумпе, али се недуго након тога проширио и на сам простор пумпе.

-Експлодирала су два резервоара за гориво, а површина пожара достигла је 600 квадратних метара – рекли су у министарству.

Поред 27 особа које су погинуле у овој несрећи, још су 102 особе повријеђене, а најмање десет је  у изузетно тешком стању.

-Велики број становника Дагестана дошао је у болнице како би донирали крв за настрадале - пише ТАСС.

Руске безбједносне службе покренуле су истрагу у случају експлозије те су навели како за сада нису познати тачни разлози због којих је дошло до инцидента.

-Истражни комитет је покренуо кривични поступак по Члану 3. Кривичног закона што укључује пружање услуга које не испуњавају захтјеве сигурности због чега се из нехата проузроковала смрт двије или више особе -  наводи се у извјештају.

Оно што је познато јесте да је пожар првобитно захватио зграду која се налази у близини бензинске пумпе те да се након тога пожар проширио и на друге оближње објекте. У гашењу пожара учествовало је више од 100 ватрогасаца као и 20 ватрогасних возила.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана