У двије одвојене експлозије у Екатаринбургу и Махачкали укупно седморо погинулих

Танјуг
У двије одвојене експлозије у Екатаринбургу и Махачкали укупно седморо погинулих

ЈЕКАТЕРИНБУРГ - Укупно седморо људи је изгубило животе у двије одвојене експлозије у Ханти-Мансијском аутономном округу у централној Русији и у граду Махачкали, административном центру Републике Дагестан.

“У експлозији на нафтном пољу Талинское у Ханти-Мансијском аутономном округу, седам особа је повијређено, двоје је преминуло. Жртве су превезене у Окружну болницу Њаган. Сви настрадали су у тешком стању”, саопштиле су локалне власти Ханти-Мансијског аутономног округа на Телеграм каналу, преноси агенција РИА Новости.

Према првим информацијама, у одвојеној експлозији у аутосервису у граду Махачкала у Дагестану погинуло је петоро људи, а 10 особа је повријеђено, потврдио је за РИА Новости извор у градској управи.

Први човјек Дагестана Сергеј Меликов објавио је на свом Телеграм каналу да су на мјесто несреће изашли припадници спасилачких служби, љекари и довезена је специјална опрема.

Министарство унутрашњих послова Дагестана саопштило је да су двије од осам цистерни експлодирале у аутосервису и упозорило да постоји велики ризик од поновљених пожара и нових експлозија.

У градске здравствене установе уведене су мјере појачаног рада због прихвата повријеђених, а у спасавање повређених укључено је седам возила хитне помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана