Трамп:  Бајден постао ментални инвалид, а Камала је таква рођена

Танјуг
 Трамп:  Бајден постао ментални инвалид, а Камала је таква рођена

МЕДИСОН - Републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп је одржао у Висконсину један од својих најоштријих говора против имиграната који су илегално прешли америчку границу и починили злочине а своју противкандидаткињу, демократу Камалу Харис назвао "менталним инвалидом", навели су амерички медији.

Трамп, који је, како пише Њујорк тајмс, често доводио у питање менталне способности предсједника САД Џоа Бајдена, рекао је на редизборном скупу у Висконсину да је "Џо Бајден постао ментални инвалид а Камала је таква рођена".

Он је оптужио Харисову, која је у петак посјетила америчко-мексичку границу, за то што су неки мигранти починили злочине након што су илегално ушли у САД, тврдећи да је одговорна за "брисање америчке границе", преноси АП.

-Ослободићу Висконсин од масовне мигрантске инвазије. Ослобићемо земљу - рекао је бивши амерички предсједник.

Трамп је изразио наду да ће фрустрација због илегалне имиграције резултирати гласовима у Висконсину и другим кључним државама, осудио је људе који прелазе границу између САД и Мексика називајући их "отровом за крв земље" и обећао је да ће, уколико буде изабран, спровести највећу депортацију у америчкој историји. Током свог говора републикански предсједнички кандидат био је окружен постерима који приказују илегалне мигранте ухапшене због почињених убистава и других насилних злочина и транспарентима "Зауставити имигрантски криминал" и "Депортујте одмах илегалце". Према званичним подацима америчке владе око седам милиона миграната ухваћено је у илегалном преласку границе САД и Мексика током Бајденове администрације, што је рекордно висок број који је подстакао критике Трампа и републиканаца на рачун Харисове и Бајдена.

Сарафина Читика, портпаролка Камале Харис, рекла је након Трамповог говора да "он нема ништа инспиративно да понуди америчком народу, само мрак".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана