Тексашанин мора да плати 1,2 милијарде долара због осветничке порнографије

Танјуг
Foto: Илустрација

ОСТИН- Мушкарац из америчке државе Тексас, који је узнемиравао бившу дјевојку на интернету и објавио њене интимне фотографије на друштвеним мрежама, мора да јој плати 1,2 милијарде долара одштете, одлучио је суд.

Жена је рекла да је њен бивши дечко објавио њене интимне фотографије на интернету без њеног пристанка.

Он је фотографије снимљене безбједносним камерама у кући у којој је жена живјела објавио на лажним профилима на друштвеним мрежама, а у објавама је означио њене пријатеље, породицу и послодавце, преноси Гуардиан.   

Мушкарац је отворио и интернет страницу преко које је објавио јавно доступне Дропбоx документе и слао људима интимне фотографије своје бивше дјевојке мејлом.

Он се није појавио на суду, није ангажовао адвоката, нити се одазвао на позиве за суђење.

Адвокати оштећене су тражили да њиховој клијенткињи буде исплаћено 100 милиона долара одштете.

Они су за Вашингтон пост рекли да полиција није реаговала на вишеструке пријаве жене о узнемиравању, због чега је она поднијела тужбу грађанском суду.

Од 2015. године у тексашком закону дијељење интимног визуелног материјала без дозволе особе и с намјером да јој се науди је злочин познат као "осветничка порнографија".

Ако починитељ таквог злочина на суду буде проглашен кривим, може да добије казну затвора до једне године и новчану казну од 4.000 долара.

Слични закони важе у 48 америчких савезних држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана