Све више жртава пожара на Хавајима, спасиоци претражују рушевине (ВИДЕО)

Танјуг
Све више жртава пожара на Хавајима, спасиоци претражују рушевине (ВИДЕО)

МАЛАЕА - Број погинулих од пожара на хавајском острву Мауи порастао је на 80, а спасилачки тимови са обученим псима врше претрагу рушевина насеља Лахаин.

Локални званичници покушавају да установе како се ватрена стихија тако брзо проширила познатим хавајским љетовалиштем и то без икаквог упозорења, преноси Ројтерс.

Ови пожари на Мауију сматрају се најсмртоноснијом природном катастрофом у историји ове америчке савезне државе, тежом и од бројних цунамија у прошлости од којих је онај који је 1960. године погодио Велико острво Хавајског архипелага убио 61 особу.

Званичници су наредили да се пострадала подручја детаљно претраже тимовима са обученим псима како би се пронашла тијела свих настрадалих и упозорили да по свему судећи има још неоткривених жртава ватрене стихије која је уништила око 1.000 стамбених објеката, а више хиљада људи оставила без крова над главом.

- Биће, без сумње, откривено још жртава - изјавио је гувернер Хаваја, Џош Грин, у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Изградња нових стамбених објеката и обнова пожаром уништених области вјероватно ће коштати више милијарди долара и трајаће неколико година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана