Штрахе: Њемачка влада не говори истину народу

Срна
Штрахе: Њемачка влада не говори истину народу

БЕЧ - Њемачке власти плаше се да сопственом народу кажу истину о правим разлозима поскупљења гаса и струје и могућој несташици енергената, јер би тада признале сопствену одговорност за тај негативан развој догађаја, изјавио је бивши вицеканцелар Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе.

Штрахе је рекао да је изјава њемачког министра економије Роберта Хабека да је Њемачка изгубила половину потребног гаса, јер је Русија "заврнула славину" - очигледна лаж, наводећи да "Сјеверни ток два" није радио због одлуке Берлина.

"Русија је хтјела и била спремна да настави да испоручује гас ЕУ и Њемачкој. Међутим, Украјина и Пољска су спријечиле даљу испоруку преко гасовода, жСјеверни токж је уништен, док Русима није било дозвољено да учествују у истрази. жСјеверни ток дваж није радио због одлуке Њемачке", објаснио је Штрахе за "Спутњик".

Он је навео да ни Хабек ни њемачка Влада не говоре народу истину у условима несташице енергије, када може доћи до поремећаја у индустрији и искључења струје зато што би тада морали да признају да су сами одговорни за овај негативан развој догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана