Стефана усисао одвод базена у бањи: На мјесту остао мртав

ГС
Стефана усисао одвод базена у бањи: На мјесту остао мртав

Осмогодишњи дјечак по имену Стефан, погинуо је јучер у бањи у Кретонеу, надомак Рима, након што га је усисао одвод у бањском базену преноси Телеграф.рс.

У овом тренутку није познато да ли се пумпа за избацивање и прочишћавање воде укључила раније него што је предвиђено, или је малишан упао у базен након што је забрањено купање. Оно што је сигурно јесте да усис није имао сигурносну решетку.

Људи који су се налазили у бањи у тренутку несреће покушали су да извуку дијете, ризикујући да и сами буду усисани у одвод. На лице мјеста су убрзо стигли и ватрогасци, који су једва извукли дјечака из одвода, а љекари су само могли да констатују смрт.

Према писању локалног листа, све се одиграло око 18.30 сати. Претходно је са разгласа пуштено обавјештење да се радно вријеме базена приводи крају и купачи су замољени да изађу из воде. У овом тренутку није познато да ли је дјечак већ био у базену и није изашао, или је упао у базен након изласка из воде.

Када су се пумпе на највећем базену покренуле, вода је невјероватном брзином кренула у одвод. Притисак је повукао дијете на дно, а потом и у сам одвод, на којем није постојала решетка. Ватрогасцима и рониоцима било је потребно готово два сата да дјечака извуку напоље, пише Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана