Шпанска министарка финансија кандидат за шефа Европске инвестиционе банке

Танјуг
Шпанска министарка финансија кандидат за шефа Европске инвестиционе банке

МАДРИД - Шпанска влада предложила је своју министарку финансија Надију Калвино за кандидата за шефицу Европске инвестиционе банке (ЕИБ), пренио је Ројтерс позивајући се на неименовани извор из шпанске владе.

-Она има снажне резултате и велико искуство у релевантним областима за ову позицију, као што су финансије и буџетирање, финансијска регулатива, економска политика, дигитализација, макроекономске анализе и предвиђања, политика конкуренције и трговина -  саопштио је званичник.

Калвино обавља функцију министарке финансија Шпаније од 2018, а такође предсједава и Међународним монетарним и финансијским комитетом у оквиру Међународног монетарног фонда, а прије него што је постала чланица владе, 12 година била је виша менаџерка Европске комисије.

Ројтерс наводи да њено именовање за кандидатуру има ''пуну подршку'' шпанског премијера Педра Санчеса, а ако буде изабрана, остаће министарка до краја године.

Поред Калвино, кандидаткиња је и шефица ЕУ за антимонополска питања Маргарет Вестагер, позната по репресивним акцијама и огромним казнама изреченим великим технолошким компанијама због неконкурентних пракси.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана