Слонови побјегли из Националног парка и убили двије особе

Анадолија
Слонови побјегли из Националног парка и убили двије особе

КАМПАЛА - Група слонова побјегла је из Националног парка у Уганди и убила двије особе, а затим и уништила пољопривредне усјеве.

Према наводима полиције, инцидент се догодио у Националном парку краљице Елизабете, који се налази у западном округу Касесе, удаљеног око 280 километара од главног града Кампале.

-Слонови су из парка отишли у сусједно село Касандала, гдје су изазвали пустош. Влада ће процијенити и надокнадити штету погођенима - рекао је комесар резидентног дистрикта Касесе Џо Валусимби.

Портпарол Управе за дивље животиње Уганде Башир Ханги потврдио је убијање људи и уништавање усјева. Изразио је саучешће онима који су изгубили најмилије и обећао да ће им држава помоћи.

Поглавар села Касандала Аугустус Музимби рекао је да су двије убијене особе Џораму Мугиша, којег су напали слонови док је радио на свом пољу, и Део Мујуке, који је нападнут док се враћао с пецања на оближњем језеру.

Национални парк краљице Елизабете има много дивљих животиња, што га чини једним од националних паркова који туристи највише посјећују у Уганди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана