Сирене за ваздушну опасност широм Украјине

ГС/Агенције
Сирене за ваздушну опасност широм Украјине

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 537. дан. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се широм земље, а украјински званичници тврде да је Русија током ноћи извела "масовни" напад на Лавовску и Волинску област

Москва: ФСБ привео становника Крима који је шпијунирао за Украјину

Руска Федерална служба безбједности (ФСБ) привела је једног становника Крима који је наводно по налогу украјинске обавјештајне службе преносио податке о транспорту војног терета у зону специјалне војне операције, саопштила је данас прес служба ФСБ.

У саопштењу се наводи да су спријечене активности присталице украјинске националистичке идеологије, руског држављанина рођеног 1965. године. Како се истиче, приведени мушкарац је, по инструкцијама украјинске обавештајне службе, преносио информације о транспорту војних терета отпремљених преко Крима у зону специјалне војне операције, пренео је ТАСС.

Регионалне власти: Три особе погинуле у ракетном нападу руских снага на Луцк

-У ноћашњем ракетном нападу руских снага на Луцк три особе су погинуле, има повријеђених - изјавио је начелник Волинске обласне управе Јуриј Погуљајко.

Навео је да је хоспитализовано неколико повријеђених након напада руских снага на тај град на сјеверозападу Украјине, преноси Интерфакс Украјина.

-У Дњепру су двије особе повријеђене у ракетном нападу Русије на једно предузеће - рекао је шеф обласне управе Сергиј Лисак, а градоначелник Лавова Андриј Садови изјавио је да је у том граду ракета уништила вртић.

Према његовим ријечима, оштећено је више од стотину објеката, а медицинску помоћ су затражиле четири особе.

Украјина: Масовни ракетни напад руских снага

Русија је ноћас извела масовни ракетни напад на Украјину, саопштило је Ваздухопловство Оружаних снага Украјине.

-Опасност од ракетног напада у Сумској, Полтавској и источним областима због лансирања крстарећих ракета са стратешких бомбардера Ту-95МС из области Каспијског мора - наведено је у извештају, преноси Униан.

У Лавову, на западу Украјине, фрагменти ракета пали су на стамбене зграде, има повријеђених, саопштио је начелник обласне управе Максим Козицки.

Додао је да се срушио плафон у једном од хипермаркета и да су оштећена и возила,

У Луцку, на северозападу Украјине, погођено је индустријско предузеће, има повријеђених, саопштио је градоначелник Игор Полишчук, преноси Интерфакс Украјина.

У Дњепру је услијед ракетног напада избио пожар у једном предузећу, има повријеђених, изјавио је начелник обласне управе Сергиј Лисак.

Опасност од ракетних напада била је проглашена и на југу и у централним дијеловима Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана