Шериф округа Фултон: Очекујемо да ће се Трамп предати

Танјуг
Шериф округа Фултон: Очекујемо да ће се Трамп предати

АТЛАНТА - Очекује се да ће се бивши амерички предсједник Доналд Трамп предати у затвору округа Фултон у америчкој држави Џорџији, заједно са осталих 18 саоптужених у случају предсједничких избора у Џорџији 2020. године, рекао је шериф округа Фултон Пат Лабат.

Трамп, који је оптужен по 13 тачака, укључујући рекетирање, није јавно назначио када намјерава да се преда прије рока - 25. августа, који је одредила окружни тужилац округа Фултон Фани Вилис.

-У овом тренутку, на основу упутстава добијених од канцеларије окружног тужиоца и предсједавајућег судије, очекује се да ће свих 19 оптужених наведених у оптужници бити затворено у затвор у улици Рајс - навео је Лабат у саопштењу, објавио је Си-Ен-Ен.

Већина оптужених у округу Фултон обично се налази у затвору тог округа.

Лабат је раније сугерисао да жели да третира оптужене у том случају на исти начин као што би се поступало са било којим другим оптуженим.

Шериф ће сада морати да преговара са тајном службом и Трамповим адвокатима о логистици Трампове предаје.

Оптужени који нису одмах ухапшени по подизању оптужнице, као што је био случај са Трампом и његовим сарадницима, обично преговарају о гаранцији ако је то примjенљиво, као и о другим условима пуштања на слободу са канцеларијом окружног тужиоца.

Трампов бивши адвокат Руди Ђулијани, који је такође оптужен у овом случају, рекао је у уторак радију WABC да ће изабрати дан следеће седмице да се преда властима, наводећи да претпоставља да мора да постоји кауција.

Оптужница од 41 тачке, објављена у понедјељак увече, након опсежне истраге коју је водила тужилац Вилис о неким од напора Трампових савезника да се мијешају у предсједничке изборе 2020. године.

Трампа оптужују да је био на челу “злочиначког подухвата” који је био дио широке завјере да се поништи његов изборни пораз у Џорџији. Међу оптуженима су и бивши Трампови адвокати Џон Истман и Ђулијани, као и бивши шеф кабинета Беле куће Марк Медоуз. Трамп се сада суочава са 91 оптужбом у четири одвојене оптужнице. Он негира кривицу и тврди да су оптужнице политички мотивисане. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана