Сенатор био мета позива лажног Кулебе

Tanjug
Foto: FOX

ВАШИНГТОН - Предсjедник Сенатског комитета за спољне послове Бен Кардин био је на мети лажног позиваоца који се представљао као бивши украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба, наведено је у саопштењу које је прослеђено канцеларијама Сената у које је Ен-Би-Си њуз имао увид.

У саоптшењу је наведен имејл који је Кардинова канцеларија примила 19. септембра преко Зум позива, од некога ко тврди да је Кулеба.

"Кардин и његово особље раније су се састали са Кулебом, и када су се повезали на Зуму, изгледало је као да је у питању жива аудио-видео веза која је и по изгледу и по звуку личила на прошле сусрете", наводи се у обавештењу.

Кардин и чланови његовог тима посумјали су да је у питању лажни позив када је особа која се представљала као Кулеба почела да притиска Кардина да одговори на питања попут: "Да ли подржавате коришћење ракете дугог домета на руску територију? Морам да знам ваш одговор".

Сенаторов тим је одмах прекинуо разговор и контактирао Стејт департмент, који је потврдио да позивалац није био Кулеба. Стејт департмент и полиција Капитола нису одмах одговорили на захтеве за коментар, а ФБИ је одбио да коментарише. Кардинова канцеларија одбила је да коментарише детаље позива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана