Сахрањен убијени грчки навијач

Срна
Foto: Танјуг

АТИНА - Грк Михалис Кацурис, који је убијен у нападу који су предводили хрватски фудбалски навијачи и који је узнемирио европску спортску јавност, сахрањен је данас у близини Атине.

Стотине ожалошћених, од којих су многи носили црно-жуте боје клуба “АЕК”, за који је навијао Кацурис, окупило се испред цркве Елефсина, 25 километара западно од Атине.

Они су аплаудирали током проласка бијелог ковчега, пренио је АП.

Кацурис (29) је преминуо је од убода ножем, а још десет особа је повријеђено када је велики број хрватских навијача напао пролазнике испред “АЕК-овог” стадиона у понедјељак, 7. августа, користећи дрвене и металне палице, саопштила је полиција.

Квалификациони меч за Лигу шампиона између “АЕК-а” и загребачког “Динама”, који је требао да се одржи неколико сати касније, отказала је УЕФА.

Предсједник европске фудбалске организације Александер Чеферин посјетиће Грчку сљедеће седмице и планира да се састане са премијером Киријакосом Мицотакисом и предсједником Фудбалског савеза Грчке Панајотисом Балтакосом.

На састанке су позвани и представници четири главна клуба у земљи -”АЕК Атина”, “Олимпијакос”, “ПАОК” и “Панатинаикос” - као и Владини спортски званичници.

Иначе, за убиство навијача, одређен је притвор хулиганима, међу њима и десет Хрвата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана