Руска амбасада: Америчка власт оснива лабораторије за управљање епидемијама

Танјуг
Руска амбасада: Америчка власт оснива лабораторије за управљање епидемијама

ВАШИНГТОН - Америчке власти оснивају лабораторије широм свијета како би могле да управљају епидемијама у сопственом интересу, саопштила је руска амбасада у Вашингтону.

-Под маском праћења болести, Вашингтон оснива своје илегалне лабораторије широм свијета, безобразно и некажњено успостављајући бројне објекте ове врсте дуж руске границе - наводи се у саопштењу, а преноси ТАСС.

Наводи се и да ''активности Пентагона у Украјини'' изазивају посебну забринутост, пошто су САД у своје пројекте, наводно, увукле десетине државних института и приватних компанија у тој земљи.

-Цивили и војни службеници у земљи постали су донатори биоматеријала и пуки испитаници. Нема сумње да овакви поступци захтијевају одговарајућу правну процјену, посебно од стране релевантних међународних институција - додаје се.

Амбасада тврди да ''постоје докази који указују да су САД спровеле истраживање које укључује потенцијалне биолошке ратне агенсе, а докази су значајни“.

-Такође, има и покушаја да се намјерно појачају патогене особине агенаса који изазивају значајне инфекције - наводи амбасада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана