Преживио захваљујући боци кечапа- Елвис пронађен жив након 24 дана на пучини мора

GS
Foto: Twitter

Мушкарац с карипског острва Доминике испричао је како је преживио 24 дана насред мора захваљујући боци кечапа, прије него га је у колумбијским водама спасила морнарица.

Док је Елвис Франсоа радио на поправци једрилице на острву Сент Мартин у децембру, вријеме се нагло погоршало и однијело га је на пучину. Без познавања навигације и управљања бродом био је потпуно изгубљен.

– Нисам имао хране. На броду је била само боца кечапа и неколико зачина. То сам помијешао са водом и успио сам да преживим сљедећа 24 дана – испричао је Елвис (47) у видеу који је објавила колумбијска војска, пише Франце24.

У платну коју је имао на броду је прикупљао кишницу како не би дехидрирао, рекли су из војске. На броду је изрезао и ријеч ‘помоћ’, не би ли га неко уочио.

Причао је како је видио бродове који су пролазили и покушавао им је сигнализирати, а чак је и запалио сигналну ватру на једрилици.

– У посљедњим данима, око 15. јануара, видио сам авион. Имао сам огледало и рефлектовао сунчеву свјетлост према њима. Два пута су прошли изнад мене па сам знао да су ме видјели – рекао је и додао како је жив захваљујући њима.

Посада авиона је упозорила морнарицу која је уз помоћ трговачког брода извукла мушкарца.

– 24 дана, без копна, без човјека за разговор. Нисам знао шта да радим, гдје се налазим, а кад сам губио наду, мислио сам на породицу – испричао је.

Како је тачно завршио на пучини.
Франце24 преноси да је радио на једрилици на острвцету Ст. Маартену кад се вријеме нагло погоршало и однијело га на пучину.

– Без знања навигације био је дезоријентисан и изгубљен на мору. Његови покушаји да управља једрилицом и опремом били су узалудни – наводи се у изјави војске.

Како се наводи, покушао је и да позове помоћ телефоном, али остао је без сигнала, преноси 24 сата.хр.

La @ArmadaColombia, en articulación con la @Dimarcolombia, @SENANPanama y el gremio marítimo, rescatamos un extranjero a 120 millas náuticas al noroeste de #PuertoBolívar - Guajira, luego de quedar a la deriva desde diciembre de 2022.#ProtegemosLaVida
https://t.co/Ss6vq48JZJ pic.twitter.com/sFTTT4IRVX

— Armada de Colombia (@ArmadaColombia) January 18, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана