Предсједница Европског парламента није пријавила плаћен боравак у луксузном хотелу

Танјуг
Предсједница Европског парламента није пријавила плаћен боравак у луксузном хотелу

БРИСЕЛ - Предсједница Европског парламента Роберта Метсола нашла се под притиском јавности због тога што је на поклон добила боравак у француском луксузном хотелу, који није према правилима у ЕП, у потпуности пријавила тој институцији, а притом је и каснила, пренио је данас портал Политико.

Метсола је са супругом у октобру боравила у Бургундији у Француској, а том приликом француско винско братство платило је њен боравак у луксузном хотелу, што је потврдио и њен портпарол.

-То није била грешка, ниједан предсједник парламента прије мене није предузео овакав корак - рекла је Метсола, које је ово путовање и ноћење у хотелу пријавила прошле седмице, након што је белгијска полиција у децембру ухапсила потпредјседницу Европског парламента Еву Каили под оптужбама за корупцију, прање новца и везе с организованим криминалом.

Метсол, међутим, није пријавила да је са њом у хотелу одсјео и њен супруг Уко.

Политико наводи да чланови ЕП морају пријавити поклоне до краја сљедећег мјесеца након што су поклон добили, а Метсола је боравак у хотелу пријавила тек у јануару, умјесто до краја децембра.

Метсола је навела да челници ЕП до сад нису пријављивали таква путовања, као и да она жели да раскине с ''оним што је било уобичајено и што је традиција'', и да жели да све ''открије''.

Политико подсјећа да њен претходник на месту предсједника ЕП Давид Сасоли за вријеме свог мандата није пријавио ниједно путовање или поклон.

За сада нема информација да ли ће Метсола на неки начин бити санкционисана, јер иако су теоретски могуће казне, не постоји никакав аутоматски механизам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана