Повећан број депортованих лица из Њемачке

Срна
Повећан број депортованих лица из Њемачке

БЕРЛИН - Депортација лица којима није одобрен азил у Њемачкој повећана је за више од једне четврине у првих шест мјесеци ове године, саопштило је њемачко Министарство унутрашњих послова.

У периоду између јануара и јуна депортовано је 7.861 лица,што је повећање од 27 одсто у односу на исти период прошле године.

Од тога броја 1.664 су жене, а 1.375 малољетна лица.

Ово повећање слиједи након пада броја депортованих током пандемије вируса корона.

Ове податке тражила је Социјалистичка љевичарска партија , а објавио је лист "Ноје Оснабрукер цајтунг".

Статистика показује да је већина миграната враћена у Грузију, Сјеверну Македонију, Албанију, Молдавију и Србију, односно своје земље поријекла. Већина депортованих - 2.473 људи - пребачено је до границе са Аустријом.

Такође,повећао се број људи који су добровољно напустили земљу, односно 4.892 људи прихватило је новчану суму на федералном нивоу за повратак кући, а 2.309 је примило новчана средства од локалних власти.

По закону, лица којима је одбијен захтјев за азил или којима је истекла боравишна дозвола или виза морају да напусте Њемачку, наводи "Дојче веле".

Имиграционе власти морају да проведу депортацију уколико нема олакшавајућих околности као што су болест или неки други основ за привремену суспензију.

Међутим, у великом броју случајева покушаји депортације су неуспјешни. Најчешћи разлози за то су одбијање људи да их се депортује, одбијање пилота да превозе та лица и одбијање федералне полиције да их приведе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана