Преваранти глумили Бред Пита на интернету, узели женама 325.000 евра

Срна
Foto: Г.С./Гардија Сивил

МАДРИД - Шпанска полиција ухапсила је пет лица која су на интернету преварила двије жене за 325.000 евра путем имејла и налога на апликацији “Воцап”, претварајући се да су холивудска звијезда Бред Пит, саопштено је из Цивилне гарде.

У саопштењу се наводи да су осумњичени пронашли жртве преко странице за Питове обожаваоце и увјерили их да имају “сентименталну везу” са глумцем.

Претварајући се да су Бред Пит, преваранти су, наводно, наговорили жене да уложе новац у разне пројекте који не постоје.

Једна од жена, која је из Андалузије, преварена је за 175.000 евра, док је друга, Баскијка, преварена за 150.000 евра. Полиција је успјела да врати укупно 85.000 евра, пренијела је “Раша тудеј”.

Полиција је саопштила да су преваранти користили платформе за брзе поруке и електронску пошту све док нису увјерили жене да се преко “Воцапа” дописују са Питом лично, који им је обећавао романтичну везу и заједничку будућност.

Преварене жене извршиле су бројне трансакције преко банака, док нису схватиле да су преварене. Тада су се обратиле полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана