Пентагон: Нема назнака да ће Руси употријебити нуклеарно оружје

Г.С.
Пентагон: Нема назнака да ће Руси употријебити нуклеарно оружје

ВАШИНГТОН - САД неће промијенити свој нуклеарни став због извјештаја о премјештању тактичког нуклеарног оружја из Русије у Бјелорусију и нису видјеле назнаке да Москва планира да употријеби нуклеарно оружје у сукобу са Украјином, изјавио је у данас портпарол Пентагона Пет Рајдер.


"Нисмо видјели ништа што би нас навело да промијенимо став наших стратешких снага, нити смо видјели било какве назнаке да је Русија донијела одлуку да употријеби нуклеарно оружје у вези са сукобом у Украјини", рекао је Рајдер на конференцији за новинаре.

Раније у августу, бјелоруски предсједник Александар Лукашенко изјавио је да је више од половине руског тактичког нуклеарног оружја које би требало да буде стационирано у Бјелорусији већ испоручено и распоређено широм земље.

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је средином јуна да је Москва пребацила прву серију нуклеарних бојевих глава у Бјелорусију и да ће до краја године завршити премјештање тактичког нуклеарног оружја.

Путин је рекао да ово распоређивање представља елемент одвраћања и сигнал онима који мисле да нанесу стратешки пораз Русији.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана