Патријарх Кирил упозорио на оживљавање неонацистичке идеологије у Европи

Танјуг
Патријарх Кирил упозорио на оживљавање неонацистичке идеологије у Европи

МОСКВА - У Европи се оживљава антихришћанска неонацистичка идеологија, а да би се супротставили овом тренду потребно је да ојачамо руски свијет и везе са словенским народима, указао је патријарх московски и цијеле Русије Кирил у обраћању учесницима форума "Руски свијет против нацизма".

-Данас са великом забринутошћу гледамо како се неонацистичка идеологија антихришћанске природе оживљава и намеће у Европи. Ова чињеница нас подстиче да тражимо путеве денацификације, као и да допринесемо јачању руског свијета кроз развој духовних, научних и друштвених веза, прије свега између братских словенских народа - рекао је патријарх Кирил, преноси РИА Новости.

Патријарх московски и цијеле Русије позвао је вјернике да се одупру овој идеологији и истакао да је спровођење ове важне мисије "повезано са заштитом вјере наших отаца, вјерских увјерења и традиционалних моралних вриједности".

Према његовим ријечима важан јавни задатак је израда препорука за искорјењивање модерне нацистичке идеологије. Он је изразио увјерење да би рад у овом правцу требало да се спроводи систематски и редовно и да има практичне резултате, укључујући и у области законодавства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана