Оружане снаге Украјине објесиле човјека у цркви?

Tanjug
Foto: Telegram

МОСКВА - Један становник Курске области, у Русији, пријавио је да су Оружане снаге Украјине објесиле његовог рођака у цркви, објавила је руска агенција РИА Новости.

Како се наводи, припадници Оружаних снага Украјине прво су вријеђали цивила једног села у Курској области, претукли га, а затим објесили у цркви, рекао је војним истраживачима на саслушању свједок, рођак убијеног. 

Његово свједочење снимили су војни истраживачи, а на снимку са саслушања који је агенција преслушала, свједок је изјавио да је жртва живјела у селу Черкаское Поречное у Суџанском округу у Курској области. Сведок је изјавио да су он његова породица успјели су да оду из села у ноћи између 6. и 7. августа. 

"Мој нећак је остао у својој кући, било му је жао да напусти све што је стекао... Мислио је да га неће дирати, али су га исмевали, тукли, а онда га одвели у цркву и обесили га", рекао је човек. 

Војно-истражно одјељење Истражног комитета (ГВСУ СК) тренутно ради на случају у вези са нападом Оружаних снага Украјине на пограничне области Курске области. Случај је покренут по неколико чланова Кривичног законика, укључујући дело тероризма, убиство, недозвољено ношење оружја и муниције, као и покушај убиства припадника полиције. 

У оквиру прелиминарне истраге забиљежене су чињенице циљане употребе ФПВ дронова и тешких митраљеза од стране украјинских милитаната против цивила у региону Курск. Више од осам хиљада људи је већ препознато као жртве, наводи агенција. 

Украјинске оружане снаге су 6. августа кренуле у офанзиву да заузму територију у Курској области. Како је изјавио начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов, њихово напредовање је заустављено и до 26. септембра, током борби на овом подручју, супротна страна изгубила је више од 17.400 хиљаде војника и 130 тенкова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана