Одрон у руднику злата, најмање 15 мртвих

Танјуг
Одрон у руднику злата, најмање 15 мртвих

ЏАКАРТА - Најмање 15 људи погинуло је у илегалном руднику злата у индонежанској провинцији Западна Суматра након одрона који су изазвале обилне кише, саопштио је данас директор провинцијске Службе за ванредне ситуације Ирван Ефенди. Спасиоци покушавају да пронађу седам особа које се воде као нестале, јавља Ројтерс.

-Жртве су становници који ручно копају злато - рекао је индонежански званични уз оцјену да је у руднику у тренутку несреће било 25 људи, од којих је 15 погинуло, док су тројица повријеђена, а седам особа се воде као нестале.

-Илегални рудник злата у дистрикту Солок обрушио се након одрона у четвртак увече после јаких падавина - рекао је Ефенди, додајући да је спасиоцима требало осам сати да стигну до мјеста несреће, до којег се не може стићи путем.

Полиција и војска отпочеле су рано јутрос потрагу за несталима и евакуацију погинулих. Несреће у малим и илегалним рудницима у Индонезији су честе, подсјећа британска агенција, наводећи да се рудни ресурси најчешће налазе у забаченим областима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана