Нетанијаху: Нема прекида ватре

Танјуг
Нетанијаху: Нема прекида ватре

ТЕЛ АВИВ - Канцеларија израелског премијера Бењамина Нетанијахуа саопштила је данас, неколико сати након што су поједини израелски медији објавили да званичници очекују прекид ватре у Либану око подне, да су то неистините тврдње.

 „Ријеч је о америчко-француском приједлогу на који премијер није ни одговорио“, наводе из кабинета премијера.

Истиче се да је такође нетачна информација коју је објавио израелски Канал 12 да је Нетанијаху наредио израелској војсци да ублажи ударе у Либану, наводећи да је премијер овластио војску да настави интензивне нападе на циљеве Хезболаха.

У саопштењу се такође наводи да ће борбе у Појасу Газе бити настављене док не буду остварени сви ратни циљеви Израела, пренио је Тајмс оф Израел.

Израелски политичари и становници сјеверног Израела осудили су америчко-француски приједлог о прекиду ватре између Израела и милитантне групе Хезболах, који би требао почети данас око подне, објавили су израелски медији.

Како је раније објављено, САД, ЕУ, Француска, Њемачка, са још неколико савезника и три арапске земље, позвали су владе Израела и Либана на хитан прекид ватре преко израелско-либанске границе у трајању од 21 дана, истовремено изражавајући подршку прекиду ватре у Појасу Газе, наводи се у заједничком саопштењу тих земаља које је објавила Бијела кућа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана