Напади дроновима на Москву и Курск

Г.С.
Напади дроновима на Москву и Курск

Рат у Украјини – 543. дан.

Генералштаб украјинске војске: Руске снаге безуспjешно покушале да поврате Урожајне

Руски снаге су током протеклог дана направиле неколико покушаја офанзиве код Бахмута, Марјинка и у области недавно ослобођеног села Урожајне на југу земље, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Наведено је да су на правцу Бахмута руске трупе безуспешно покушале да нападну сjеверно од Богдановке и да су одбрамбене снаге Украјине одбиле руски напад код града Маринке, преноси Униан.

На правцу Шахтјорска, руске снаге су безуспjешно покушале да поврате изгубљене позиције у области села Урожајне, које су недавно ослободиле Оружане снаге Украјине, истиче украјински генералштаб.

Додаје се да украјинске трупе настављају офанзивну операцију на правцу Мелитопоља и Бердјанска.

Русија: Спречен покушај напада на Москву и Московску област

Министарство одбране Русије саопштило је да је ноћас осујећен покушај Украјине да дроном нападне објекте у Москви и Московској области и да није било жртава нити штете.

"Осујећен је 20. августа, око 4 сата по московском времену,  покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотном летjелицом на објекте у Москви и Московској области", наведено је у саопштењу, преноси агенција РИА Новости.

Снаге ПВО откриле су дрон који је летио изнад Ступинског округа Московске области у правцу Москве.

Дрон је елиминисан средствима електронске борбе, изгубио је контролу и срушио се у напуштено подручје.

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин претходно је изјавио да је ноћас извршен покушај прелета дрона ка Москви на јужном правцу, што су спречиле снаге ПВО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана